Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

Το Αμερικάνικο τμήμα ενέργειας απονέμει $11,2 εκατομμύρια για την έρευνα υδρογόνου

Το Αμερικάνικο τμήμα ενέργειας (Department of Energy - DOE) ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την απονομή 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων ως βραβείο για την έρευνα που είχε ως σκοπό την υπερπήδηση των επιστημονικών εμποδίων που συνδέονται με την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση του υδρογόνου.

"Αυτή η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τη μετασχηματιστική επιστημονική έρευνα αντιμετωπίζοντας σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οικονομία υδρογόνου όπως την αποθήκευση υδρογόνου, ουσιαστική για τη μεταφορά καθώς επίσης και τους καταλύτες για την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση του υδρογόνου " δήλωσε ο αμερικανός Υφυπουργός Ενέργειας Dr. Raymond L. Orbach.

Το γραφείο επιστήμης του DOE επέλεξε 13 προγράμματα που θα εστιάσουν στη θεμελιώδη επιστήμη υπέρ των τεχνολογιών υδρογόνου. Πανεπιστήμια και εθνικά εργαστήρια σε 10 πολιτείες καθώς και στη Ουάσιγκτον θα πραγματοποιήσουν την έρευνα.

Τα προγράμματα είναι μέρος ενός τμήμα-ευρέος, περιεκτικού, ισορροπημένου χαρτοφυλακίου της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, της ανάπτυξης τεχνολογίας και των προγραμμάτων επίδειξης που στοχεύουν να προωθήσουν σημαντικά την Πρωτοβουλία Καυσίμων Υδρογόνου του αμερικανού Προέδρου Bush. Η DOE επέλεξε τα νέα προγράμματα κατόπιν διαγωνισμού και προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει επιπλέον προγράμματα μέσα στο οικονομικό έτος 2008.

Πηγή : fuelcellsworks.com