Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

«Πράσινα» κινητά τηλέφωνα μέσα στην επόμενη 5ετία

Η STMicroelectronics αναμένεται να κατασκευάσει μικροσκοπικά fuel cells (ηλεκτροχημικές συσκευές ενεργειακής μετατροπής) για κινητά τηλέφωνα το 2009, όπως ανακοίνωσε η εταιρία στο International Electronics Forum 2007 που έγινε στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα (2-4 Μαιου).

"Αναπτύσσουμε τα fuel cells για κινητά τηλέφωνα και έπειτα για την αγορά φορητών υπολογιστών," είπε στη συνεδρίαση ο Salvatore Coffa, από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του βιομηχανικού τομέα της STMicroelectronics. "Ελπίζουμε να τα έχουμε στο τμήμα παραγωγής μέχρι το 2009."

“We are developing micro fuel cells for mobile phones and then for the laptop market,” Salvatore Coffa, from the R&D department of the industrial and multi-segment sector at ST told the meeting. “We hope to have this in production by 2009.”

Ο Coffa είπε ότι η έρευνα κινείται προς την χρήση πλακετών PCB (printed circuit boards) για τα fuel cells για την κατασκευή μπαταριών που θα είναι τόσο λεπτές όσο ένα φύλλο χαρτί.

Η αμερικανική έρευνα έχει προτείνει ότι οι μπαταρίες από fuel cells που χρησιμοποιούν τη ζάχαρη ως πηγή ενέργειας αναμένεται να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητά τηλέφωνα μέσα σε διάστημα τριών έως πέντε χρόνων.

Πηγή : fuelcellsworks.com