Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Η Suzlon κέρδισε τη «Μάχη» για τη Γερμανική Repower



Η ινδική Suzlon Energy αναδείχθηκε τελικά νικήτρια στη «μάχη» για την απόκτηση του γερμανικού ομίλου αιολικής ενέργειας Repower, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της γαλλικής Areva, λόγω του υψηλού κόστους της εξαγοράς.

Η νίκη της Suzlon, η προσφορά της οποίας ανήλθε στα 1,2 δις ευρώ, αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της, καθιστώντας την έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές ανεμογεννητριών στον κόσμο, σε μια περίοδο που η εν λόγω αγορά αναπτύσσεται ραγδαία. Κατέφερε, ωστόσο, σοβαρό πλήγμα στα σχέδια της γαλλικού ομίλου πυρηνικής ενέργειας να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Στελέχη της Areva κατηγόρησαν την προηγούμενη κυβέρνηση του Ζακ Σιράκ για την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη διεκδίκηση της Repower, και ειδικότερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών της χώρας Τιερί Μπρετόν, η συνεργασία του οποίου με την επικεφαλής του γαλλικού ομίλου Αν Λοβερζόν ήταν αρκετά δύσκολη. «Χάσαμε πολύ χρόνο», φέρεται να δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας.

Και αυτό, γιατί τη στιγμή που η Areva προσπαθούσε να πείσει τόσο την απερχόμενη όσο και την επερχόμενη γαλλική κυβέρνηση για την ανάγκη να κερδίσει τη μάχη αυτή, η μετοχή της Repower εκτινάχθηκε από 130 ευρώ που ήταν στις αρχές Μαΐου στα 168 ευρώ την περασμένη εβδομάδα.


ΠΗΓΗ: FT.gr

Link: http://www.ft.com/cms/s/e4af2a6a-0a5d-11dc-93ae-000b5df10621,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2Fe4af2a6a-0a5d-11dc-93ae-000b5df10621.html&_i_referer=http%3A%2F%2Fsearch.ft.com%2Fsearch%3FqueryText%3DSuzlon