Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Η Google προσπαθεί να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα


Μάουντεν Βιού, Καλιφόρνια

O γίγαντας του Διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι θα μειώσει ή θα αντισταθμίσει όλη την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που της αναλογεί, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες ενεργειακές αποδοτικότητας, σε ανανεώσιμες πηγές όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Το ποσοστό των εκπομπών που δεν μπορεί να μειωθεί άμεσα θα αντισταθμιστεί με επενδύσεις σε «πράσινα» προγράμματα.

Συγκεκριμένα, η Google θα αντισταθμίσει μέρος των εκπομπών της επενδύοντας σε πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης του μεθανίου από απόβλητα εκτροφείων στο Μεξικό και τη Βραζιλία.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μπορούν να αντισταθμίζουν τις εκπομπές τους στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο επενδύοντας σε καθαρές τεχνολογίες ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες (αγορά άνθρακα). Οι ΗΠΑ δεν έχουν επικυρώσει το Πρωτόκολλο, ωστόσο ορισμένες αμερικανικές εταιρείες αποφάσισαν να λάβουν αντισταθμσιτικά μέτρα σε εθελοντική βάση.

Μεταξύ των εταιρειών που προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι η News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ και η Yahoo.

Πηγή : news.in.gr