Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Αντίπαλοι της αιολικής ενέργειας.



Τα ηλιακά αποθέματα γλίστρησαν τους προηγούμενους τρεις μήνες ανάμεσα στις υψηλότερες αξίες ενέργειας. Η αιολική ενέργεια έχει τους δυσφημιστές της ακόμη και αν με την παραγωγή ενέργειας οδηγεί και σε εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι αντίπαλοι της αιολικής ενέργειας λένε ότι οι σειρές των ανεμογεννητριών είναι ένας λεκές στο τοπίο. Οι περιβαλλοντικοί ανώτεροι υπάλληλοι της Μασαχουσέτης το Μάρτιο ενέκριναν τα σχέδια για το πρώτο Αμερικανικό παραθαλάσσιο αιολικό πάρκο ,το πρόγραμμα αυτό επιχειρεί να χτιστούν 130 ανεμόμυλοι κοντά στο Cape Cod. Το σχέδιο καταψηφίστηκε από τους δημοκρατικούς γερουσιαστές Edward Kennedy και John Kerry, και οι τοπικές ομάδες είπαν ότι θα βλάψει την αλιεία, θα σκοτώσει τα πουλιά και θα καταστρέψει τον βυθό του ωκεανού..

Οι αγρότες στη νοτιοανατολική Αγγλία προσπαθούν να ανατρέψουν (την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας) ένα πρόγραμμα 1.000 μεγαβάτ με βασική κατασκευάστρια εταρία τη Shell. Η Βρετανική κυβέρνηση όμως έχει βελτιώσει το θεσμικό της πλαίσιο για να επιταχυνθεί η έγκριση για τα μεγάλα ενεργειακά προγράμματα και να ενισχυθεί η χώρα έτσι ώστε να εκπληρώσει τους στόχους της, για την μείωση χρήσης των μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας .

«Ο κόσμος θέλει την αιολική ενέργεια για να λειτουργήσει» Victor Abate, δηλώνει ο διευθυντής της μονάδας ανανεώσιμης ενέργειας της Γερμανίας σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στης 31 Μαΐου στη Schenectady, Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗ: Marianne Stigset και Stephen Voss

Link: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=awQThLu3sxt4&refer=home