Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

Ποιος είναι πιο πράσινος;

Το SouthPark αφιέρωσε πρόσφατα ένα ολόκληρο επεισόδιο στην υπεροψία των οδηγών υβριδικών αυτοκινήτων και των πολιτών του San Francisco γενικότερα. Η Google και η Yahoo φαίνεται να συναγωνίζονται για το ποιος είναι πιο πράσινος. Έτσι, η Google, επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά στην ηλιακή τεχνολογία, αναφέροντας ότι θα τροφοδοτεί πλήρως τα τεράστια κέντρα δεδομένων της μόνο με ηλιακή ενέργεια. Επίσης, εγκαθιστά 1.6 megawatt ηλιακών φωτοβολταϊκών στοιχείων στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης στο Mountain View.

Τα στοιχεία αυτά θα καλύψουν τις στέγες των κτιρίων και η Google λέει ότι είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών στοιχείων που έχει γίνει ποτέ για τα δεδομένα μιας αμερικάνικης επιχείρησης.
Η Yahoo, για να μην μείνει πίσω, προσπαθεί και αυτή να γίνει πράσινη. Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, ο συνιδρυτής David Filo δεσμεύτηκε ότι η Yahoo θα ανεξαρτητοποιηθεί από τον άνθρακα. Σήμερα η Yahoo πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα φέρνοντας τον ηθοποιό Matt Dillon για βοήθεια. Η Yahoo και ο Dillon θα ανακοινώσουν την έναρξη του διαγωνισμού «Η πιο πράσινη πόλη της Αμερικής»!

Πηγή – περισσότερα:
http://www.techcrunch.com/2007/05/14...e-environment/